Πώς να διαλέξετε βέρες γάμου

Οι βέρες του γάμου είναι ένα σύμβολο αγάπης, πίστης και αφοσίωσης, καθώς το κυκλικό τους σχήμα αντιπροσωπεύει την αιώνια αγάπη, η οποία δεν έχει αρχή και τέλος.

O συμβολισμός τους είναι μεγάλος στη σημερινή εποχή, και η διαδικασία επιλογής τους δεν είναι πάντα εύκολη, ειδικά για κάποιον που δεν γνωρίζει που και σε τι να εστιάσει. Όταν πρόκειται λοιπόν να διαλέξετε τις βέρες γάμου σας, υπάρχουν πολλά κριτήρια ταοποία θα πρέπει να κοιτάξετε προτού καταλήξετε στο ιδανικό δαχτυλίδι.

Μέσω αυτού του άρθρου, οι ειδικοί του καταστήματος μας θα σας βοηθήσουν να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλα τα κριτήρια επιλογής της ιδανικής βέρας που θα αποτελέσει σύμβολο της παντοτινής αγάπης σας, αλλά και ως κόσμημα θα διαρκέσει στο χρόνο.  

Τα κριτήρια που θα πρέπει να εξετάσετε ώστε να επιλέξετε τις κατάλληλες βέρες γάμου σας σχετίζονται με:
Το μέταλλο
Τα καράτια
Το σχήμα, το πάχος και το φάρδος
Τις προσωπικές προτιμήσεις των ανδρών
Τις προσωπικές προτιμήσεις των γυναικών

Επιλογή μετάλλου

To πρώτο πράγμα που πρέπει να επιλέξετε όταν ψάχνετε βέρες γάμου, είναι το μέταλλο. Oι πιο συνήθεις επιλογές είναι ο χρυσός και η πλατίνα.

Βέρες γάμου από κίτρινο χρυσό

Η πιο δημοφιλής επιλογή μετάλλου και χρώματος είναι ο κίτρινος χρυσός καθώς φοριέται εύκολα και από τα δύο φύλα. To χρώματου είναι ζεστό και φωτεινό και μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με άλλα κοσμήματα.

Βέρες γάμου λευκόχρυσες

Oι λευκόχρυσες βέρες είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τη λάμψη που προσφέρει το ασήμι με την ανθεκτικότητα του χρυσού. Κάποιες γυναίκες προτιμούντο λευκόχρυσο καθώς ταιριάζει εξαιρετικά με τα περισσότερα μονόπετρα δαχτυλίδια των οποίων ο σκελετός είναι λευκός.

Βέρες γάμου από ροζ χρυσό

Μια εναλλακτική επιλογή για όσους θέλουν ναδώσουν μια πιο νεανική, vintage καιρομαντική νότα στις βέρες τους. Για τη δημιουργία του ροζ χρυσού αναμιγνύεται χρυσός με χαλκό. Ανάλογα με το πόσο σκούρο ή απαλό ροζ επιθυμείτε τη βέρα σας, μπορείτε να το προσαρμόσετε κατά την παραγγελία σας.

Βέρες γάμου από πλατίνα

Η πλατίνα, όπως και ο λευκός χρυσός, έχει μια έντονη λάμψη κάνοντας τη βέρα σας να φαίνεται αστραφτερή. Η διαφορά της πλατίνας από το χρυσό σχετίζεται με την ανθεκτικότητα του μετάλλου. Η πλατίνα είναι πιο ανθεκτική, πιο σκληρή και πιο βαριά ως μέταλλο.

Επιλογή καρατίων

Τα κοσμήματα από χρυσό κατασκευάζονται σε διάφορα επίπεδα καρατίων από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε. Τα καράτια είναι η μονάδα μέτρησης της περιεκτικότητας σε χρυσό, συγκριτικά με άλλα μέταλλα με τα οποία αναμιγνύεται ο χρυσός, ώστε να φτιαχτεί ένα κόσμημα.  

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι:
Για να βεβαιωθείτε για τα καράτια ενός κοσμήματος μπορείτε να κοιτάξετε στο εσωτερικό του, όπου θα αναγράφεται ένας αριθμός. Η αντιστοιχία του αριθμού αυτού ως προς τα καράτια είναι:

Επιλογή του σχήματος, πάχους και φάρδους

Σκεφτείτε το έτσι:

Η βέρα είναι ένα κόσμημα που θα σας συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας ως παντρεμένο ζευγάρι. Είναι σημαντικό λοιπόν να είναι άνετη και να μη σας εμποδίζει στην καθημερινότητά σας.  

Τα στοιχεία πουθα καθορίσουν το πόσο άνετη είναι η βέρα γάμου σας είναι τρία.
Για να καταλήξετε σε αυτά τα 3 χαρακτηριστικά θα πρέπει να δοκιμάσετε διάφορα σχέδια αλλά και να συμβουλευθείτε τον κοσμηματοπώλη σας. Εκείνος θα είναι σε θέση να σας προτείνει σχέδια που ταιριάζουν στο στυλ σας και ικανοποιούν τα κριτήριά σας για ευκολία και άνεση.

Βέρες γάμου για εκείνον

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι άνδρες δεν είναι συνηθισμένοι στα κοσμήματα, και η ιδέα ενός δαχτυλιδιού που φοριέται σε καθημερινή βάση τους ακούγεται σχετικά ξένη. Η βέρα γάμου που θα διαλέξει ένας άνδρας θα πρέπει να είναι ελαφριά και να μη τον εμποδίζει στις κινήσεις ή διάφορες χειρωνακτικές εργασίες.

Ως προς το design, οι ανδρικές βέρες είναι συνήθως απλές, χωρίς πέτρες ή ιδιαίτερα σχέδια. Ως προς το χρώμα και μέταλλο, οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι μεταξύ κίτρινου ή λευκού χρυσού και πλατίνας.

Βέρες γάμου για εκείνη

Πολλές γυναίκες αγαπούν τα χρυσά κοσμήματα και δίνουν μεγάλη σημασία στο πως μπορούν να συνδυάσουν τα διάφορα κοσμήματά τους μεταξύ τους αλλά και με το προσωπικό τους στυλ. Όπως γνωρίζετε, η βέρα είναι ένα δαχτυλίδι που φοριέται όλες τις ημέρες και ώρες, συνεπώς πολλές γυναίκες προτιμούν να επιλέξουν ένα σχέδιο που ταιριάζει με όλα. 

Το χρώμα του μετάλλου είναι ίσως ένα από τα βασικότερα κριτήρια στις βέρες για τις γυναίκες, καθώς συνήθως φορούν και άλλα δαχτυλίδια μαζί με τη βέρα του γάμου, όπως για παράδειγμα το μονόπετρο.

Το χρώμα της βέρας θα πρέπει να είναι αντίστοιχομε την πλειοψηφία των κοσμημάτων τους. Εάν για παράδειγμα μια γυναίκα έχει προτίμηση στα κοσμήματα κίτρινου χρυσού και τείνει να αγοράζει περισσότερα σε αυτό το χρώμα, θα ήταν καλό να επιλέξει μια βέρα επίσης σε κίτρινη απόχρωση, ώστε να ταιριάζει με τα υπόλοιπα κοσμήματα της και να μπορεί να τη φοράει κάθε ώρα της ημέρας.

Μια εναλλακτική επιλογή στις βέρες γάμου των γυναικών είναι η βέρα με διαμάντια. Εάν μια γυναίκα επιλέξει βέρα με διαμάντια, εκτός από το μέταλλο και το χρώμα, θα πρέπει να κοιτάξει και την ποιότητα των διαμαντιών με βάση τα 4C. Οι βέρες με διαμάντια βέβαια, χρειάζονται συχνή φροντίδα και καθαρισμό ώστε να διατηρήσουν τη λάμψη και τη φλόγα τους.

Πότε πρέπει να αγοράσω τις βέρες γάμου;

Οι βέρες γάμου είναι ένα κόσμημα που φτιάχνεται ειδικά για εσάς με βάση το σχέδιο και το νούμερο που επιλέγετε. Συνεπώς, είναικαλό να ξεκινήσετε να ψάχνετε τις βέρες σας περίπου 3 μήνες πριν από το γάμοκαι να κάνετε την παραγγελία σας τουλάχιστον 1 μήνα πριν την τελετή.

Ποιό είναι το κατάλληλο νούμερο για τη βέρα μου;

Όταν αποφασίσετε για το σχέδιο της βέρας σας και κάνετε την παραγγελία σας, οιειδικοί του καταστήματός μας θα μετρήσουν το μέγεθος του παράμεσου του χεριού στο οποίο επιθυμείτε να φοράτε τη βέρα σας.  

Η βέρα θα φτιαχτεί με βάση την ακριβή αυτή μέτρηση.

Σε ποιο δάχτυλο φοριέται η βέρα;

Η βέρα, σύμφωναμε την παράδοση της εκκλησίας, φοριέται στον παράμεσο του αριστερού χεριού κατάτη διάρκεια του αρραβώνα.  

Μετά το γάμο η βέρα μεταφέρεται στον παράμεσοτου δεξιού χεριού.

Αλλαγή στο νούμερο της βέρας γάμου

Είναι λογικό με το πέρασμα των χρόνων να χρειαστεί να μικρύνετε ή να μεγαλώσετε το μέγεθος της βέρας σας.  

Στο κατάστημά μας αναλαμβάνουμε κάθε είδους επιδιόρθωση και προσαρμογή του μεγέθους των βερών και κοσμημάτων σας.

Χρήσιμοι οδηγοί

Έχετε ερωτήσεις?

Μιλήστε με έναν ειδικό
Email Us
or
Call 6945106040
Logo Κοσμήματα Κηφισιά Κοσμηματοπωλείο ΓεωργαντάςLogo Κοσμήματα Κηφισιά Κοσμηματοπωλείο ΓεωργαντάςΕπισκεφτείτε μας
κοσμήματα κηφισιά Γεωργαντάς