Τί είναι το GIA Certificate;

To GIA Certificate είναι πιστοποιητικό ποιότητας των διαμαντιών. H εγγύηση αυτή θεωρείται η πιο έγκυρη παγκοσμίως και παρέχεται από το Gemological Institute of America. Κάθε διαμάντι που συνοδεύεται από το πιστοποιητικό αυτό σημαίνει πως έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από τους ειδικούς του ινστιτούτου ως προς την κοπή, το βάρος σε καράτια, το χρώμα, την καθαρότητα και τις διαστάσεις του. Στην εγγύηση του GIA συμπεριλαμβάνεται και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με το διαμάντι.

Είναι όλα τα διαμάντια πιστοποιημένα από το GIA;

Όχι, δεν είναι όλα τα διαμάντια πιστοποιημένα από το GIA. Για να βεβαιωθείτε πως το διαμάντι σας είναι πιστοποιημένο, ζητήστε να δείτε την εγγύηση του. Στο έγγραφο θα περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την αξιολόγηση του διαμαντιού ως προς τα 4C αλλά και ένας μοναδικός αριθμός που είναι γραμμένος και μέσα στο ίδιο το διαμάντι. Με τον αριθμό του πιστοποιητικού, έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης στη βάση πληροφοριών του GIA online όπου και μπορείτε να ελέγξετε την αυθεντικότητα του εγγράφου.

Τι σημαίνει για ένα διαμάντι να συνοδεύεται απόGIA Certificate;

Το GIA δεν πιστοποιεί διαμάντια, τα αξιολογεί. Ο όρος GIA Certificate, δε σημαίνει πως το διαμάντι είναι πιστοποιημένο, αλλά πως έχει περάσει τον εξονυχιστικό έλεγχο των ειδικών του Ινστιτούτου και έχει αξιολογηθεί, ενώ το έγγραφο που το συνοδεύει αναφέρει όλες τις πληροφορίες της αξιολόγησης. Ο όρος ‘πιστοποιητικό’ χρησιμοποιείται ευρέως μεταξύ κοσμηματοπωλών όταν αναφέρονται σε πέτρες που έχουν ελεγχθεί από το GIA.

Είναι αντικειμενικές οι αξιολογήσεις του GIA;

Η διαδικασία αξιολόγησης των διαμαντιών από το GIA είναι αδιάβλητη. Όταν ένα διαμάντι φτάσει στο εργαστήριο, τοποθετείται σε μια διαφανή θήκη και όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον κάτοχο του αφαιρούνται. Έπειτα η πέτρα αντιστοιχίζεται με ένα bar code με βάση το οποίο αναγνωρίζεται καθ’ όλη τηδιάρκεια της αξιολόγησης. Οι ειδικοί βαθμολογούν το χρώμα, την καθαρότητα, τηνκοπή και το βάρος σε καράτια του διαμαντιού και στη συνέχεια, έμπειροι γεμολόγοι εξετάζουν την αξιολόγηση. Για να εκδοθεί το certificate, είναι απαραίτητο να συμφωνεί η πλειοψηφία των ειδικών. Η διαδικασία αυτή βεβαιώνει πως όλα τα πιστοποιητικά είναι αντικειμενικά.

Είναι απαραίτητο το διαμάντι που θα αγοράσω ναέχει GIA  Certificate;

Κάθε διαμάντι υψηλής ποιότητας αποτελεί μια σημαντική και πολλές φορές ακριβή αγορά. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να είστε βέβαιοι για την ποιότητατης πέτρας, προτού προχωρήσετε στην αγορά της. Το GIA είναι ο πιο γνωστός και έγκυρος οργανισμός αξιολόγησης διαμαντιών στον κόσμο, και κάθε αξιολόγηση είναι αντικειμενική με βάση τις αδιάβλητες διαδικασίες που ακολουθούνται από τους ειδικούς. Αγοράζοντας ένα διαμάντι με πιστοποιητικό GIA είστε βέβαιοι πως πρόκειται για μια φυσική πέτρα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, και όχι για κάποια ψεύτικη απομίμηση. Στην περίπτωση που θελήσετε να ασφαλίσετε κάποιο κόσμημά σας με διαμάντι υπάρχει περίπτωση να σας ζητηθεί πιστοποιητικό GIA από την ασφαλιστική εταιρεία.

Κοστίζει περισσότερο να αγοράσω ένα διαμάντι μεπιστοποιητικό GIA;

Το κόστος για την αξιολόγηση ενός διαμαντιού είναι πολύ χαμηλό, και ειδικά όταν συγκριθεί με το κόστος της πέτρας ή του κοσμήματος που πρόκειται να αγοράσετε. Συγκεκριμένα, κοστίζει 48 δολάρια για να αξιολογήσει το GIA ένα διαμάντι  0.70 – 0.99 καράτια και 80 δολάρια για ένα διαμάντι 1.00 – 1.49 καράτια. Οι περισσότεροι κοσμηματοπώλες συμπεριλαμβάνουν το κόστος της αξιολόγησης στην τιμή του διαμαντιού.

Πού μπορώ να αγοράσω διαμάντια με GIA Certificate;

Στο κατάστημα Γεωργαντάς, χρησιμοποιούμε αποκλειστικά διαμάντια με GIA certificate. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας μας ή τηλεφωνικώς ώστε να μάθετε περισσότερα.

Έχετε ερωτήσεις?

Μιλήστε με έναν ειδικό
Email Us
or
Call 6945106040
Logo Κοσμήματα Κηφισιά Κοσμηματοπωλείο ΓεωργαντάςLogo Κοσμήματα Κηφισιά Κοσμηματοπωλείο ΓεωργαντάςΕπισκεφτείτε μας
κοσμήματα κηφισιά Γεωργαντάς